Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

                  Αφιέρωμα στο ουράνιο τόξο.
Στην Παλαιά Διαθήκη συγκεκριμένα στο {Γένεσις, ΚΕΦ. 9 στιχ 13} Ο Θεός συνάπτει διαθήκη με τον Νώε και είπε.{13 Βάζω το τόξο μου στα σύννεφα,ως σημείο της διαθήκης μου με τη γη. 14όταν θα συνάζω σύννεφα πάνω από τη γη και θα παρουσιάζεται το τόξο μέσα στα σύννεφα,15τότε θα θυμάμαι τη διάθηκή μου μ' εσάς και με τα ζώα,και ο κατακλυσμός δε θα καταστρέφει τις ζωντανές υπάρξεις.16όταν λοιπόν θα εμφανίζεται το τόξο μέσα στα σύννεφα,εγω θα το βλέπω και θα θυμάμαι την αιώνια διαθήκη μου με της ζωντανές υπάρξεις πάνω στη γη.}Αυτό ειπε ο Θεός στον Νώε.Γιαυτό και έβαλα  στο ιστολόγιο μου τα ουράνια τόξα,και τα ονόμασα ουράνια δόξα .Γιατί απο μικρός θυμάμαι την συγχωρεμένη γιαγιούλα μου όταν έβγαινε το ουράνιο το τόξο  μας φώναζε παιδια,παιδια! ελάτε να δείτε τη δόξα του Θεού!   

      

5 σχόλια:

Fidget Rainbowweb είπε...

Πολύ όμορφη ανάρτηση! Ενδιαφέρον το θεολογικό της κομμάτι και με μεγάλη ευαισθησία και νοσταλγία αυτό που αναφέρεσαι στη γιαγιά σου!
Για μένα πάντα το ουράνιο τόξο ήταν σύμβολο αισιοδοξίας, ακόμη και τότε που δεν ήξερα το γιατί...
ΥΓ: Καλή συνέχεια με το ιστολόγιο!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Και γω όποτε βλέπω ουράνια τόξα παίρνω μεγάλη χαρά!
(θα είχα να σου πω και αληθινές θαυμαστές ιστορίες)
Είναι η Ελπίδα για μένα τα ουράνια τόξα, που πρέπει να την κρατάμε ζωντανή στην καρδιά μας, σε κάθε περίπτωση.
Και η Ελπίς ου καταισχύνει!

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Ευχαριστώ για τα δύο όμορφα σχόλια 1ον για το
Fidget Raindowweb όπως παρατηρώ η φωτογραφία έχει το ουράνιο τόξο και τα αγκληκούλια μπορώ να πω ότι έχουν σχέση με αυτό.Σου εύχομαι να έχεις πάντα αισιοδοξία μες στην καρδούλα ουράνιο τόξο.2ον τη Σαλογραία που μου έμαθε να απαντώ στα σχόλια χωρείς να τεμπελιάζω με τα όμορφα κειμενάκια που γράφει.Σου εύχομαι μέσα στην καρδούλα σου να έχεις χαρά και ελπίδα .ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ.

Mysteri planet είπε...

Για φίλε μου ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ ενδιαφέρον
η παρουσίαση, συνδύασες και θεολογία και συναίσθημα για την καλή σου γιαγιούλα. Αναπαυμένη να είναι στον ουρανό!
Συμφωνώ φίλε μου με την γιαγιά σου και με σένα ουράνια δόξα,και για μένα πάντα ήταν σύμβολο ελπίδας και γαλήνης, το ουράνιο τόξο ουράνια δόξα σε όλο της το μεγαλείο!!!

31/Ιανουαρίου /2010

Mysteri planet

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Σε ευχαριστώ από καρδίας φίλε μου
Mysteri planet ο Θεός να σε έχει πάντα καλά φίλε μου!


ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ