Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Από το Πάθος στην Ανάσταση !

Ο Χριστός που είναι η Ανάσταση και η Ζωή, πορεύεται εκούσια προς το πάθος και τον θάνατο και μία μέρα, μόλις, μετά την εορτή της ανάστασης του Λαζάρου, εορτάζουμε την είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Εισέρχεται ο Χριστός στα Ιεροσόλυμα, καθισμένος πάνω σε ένα γαϊδουράκι και επευφημούμενος από τον λαό. Οι άνθρωποι έστρωναν τα ρούχα τους στην οδό και κρατώντας τα βαϊα των φοινίκων υμνούσαν το νικητή του θανάτου λέγοντας: “Ωσαννά, ευλογημένος να είναι Εκείνος που έρχεται στο όνομα του Κυρίου”.Η Μ. Εβδομάδα είναι για τους πιστούς συμπυκνωμένη περίοδος σκέψης και περισυλλογής. Αγγίζει τα βαθύτερα υπαρξιακά θέματα του πόνου, της δυστυχίας και του θανάτου. Τα Πάθη του Χριστού συμβολίζουν τα πάθη που περνάει στην ζωή του κάθε άνθρωπος. Δίνεται η ευκαιρία στον κάθε Χριστιανό να ρίξει μια διεισδυτική ματιά στον εσωτερικό του κόσμο, να αναλογισθεί την πορεία του, τις αξίες και τους στόχους του. Να ξαναδημιουργήσει το ατομικό του ψυχολογικό τοπίο, να αναγεννηθεί, να ανανεωθεί και να δώσει νέο νόημα στην ζωή του. Καλή Ανάσταση ψυχής να έχουμε αγαπητή χριστιανοί, να γίνουμε ποιο καλή από ότι είμαστε στην πραότητα , στην ελεημοσύνη ,στην καλοσύνη, να κάνουμε το θέλημα του Κυρίου μας που μας χάρισε την Ανάσταση αμήν . 

Επιμέλεια : Φωτογραφίας , κειμένου Φως Ιλαρόν .     

3 σχόλια:

ΑΝΘΗ είπε...

Καλέ μου ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ,
Ας προσέξουμε τα λόγια σου: "Δίνεται η ευκαιρία στον κάθε Χριστιανό να ρίξει μια διεισδυτική ματιά στον εσωτερικό του κόσμο, να αναλογισθεί την πορεία του, τις αξίες και τους στόχους του. Να ξαναδημιουργήσει το ατομικό του ψυχολογικό τοπίο, να αναγεννηθεί, να ανανεωθεί και να δώσει νέο νόημα στην ζωή του."
Η συσταύρωση με τον Κύριο θα μας οδηγήσει στην Ανάσταση!
Καλή Ανάσταση-ανάταση ψυχών!

ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΨΥΧΗ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΚΑΙ
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Mysteri planet είπε...

Ανέστη Χριστός και η ζωή πολιτεύεται ! Ανέστη Χριστός !
Ανάσταση για μας του Ορθοδόξους είναι η μεγαλύτερη γιορτή της οικουμένης. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει πια βασίλειο του Άδη Ο θάνατος καταργήθηκε . Χριστός Ανέστη φωνάζουν οι άγγελοι στον ουρανό, μαζί τους και εμείς εδώ στη γη . Ο θάνατος είναι ένα επεισόδιο στη ζωή μας, που μας θυμίζει απλός την αμαρτία, από την οποία μας λύτρωσε η Θεϊκή Αγάπη.

Να είσαι πάντα καλά Φως Ιλαρόν .

Mysteri planet