Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος .

Κατά την ημέρα αυτή, Δευτέρα της Πεντηκοστής , αυτό το Πανάγιο  και Ζωοποιό και Παντοδύναμο εορτάζουμε Πνεύμα , τον ένα της Τριάδος Θεών , το ομότιμο και ομοούσιο και ομόδοξο ΤΩ ΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΤΩ ΥΙΩ . Το Άγιο Πνεύμα , σύμφωνα με την αψευδή υπόσχεση του Κυρίου μας , παραμένει συνεχώς στην Εκκλησία και την οδηγεί εις πάσαν την αλήθειαν . Την κυβερνά πάνσοφα , την προστατεύει από ποικίλους κινδύνους που διατρέχει στην πορεία της διά μέσου των αιώνων και τοιουτοτρόπως την καθιστά , απόρθητη , ακατάλυτη από τις δυνάμεις του σκότους και πάντοτε νικήτρια ! Αυτό το Άγιο Πνεύμα θα μας ακολουθεί , και θα μας προφυλάσσει από κάθε φθορά και αποσύνθεση και θα μας διδάσκει πάντοτε πάσαν την αλήθειαν . 

 
    Πηγή : Λατρευτικό εγχειρίδιο εκδ-cυναξάρι .
Επιμέλεια Φως Ιλαρόν .

5 σχόλια:

ΑΝΘΗ είπε...

«Εἰ μὴ Πνεῦμα παρῆν, οὐκ αν συνέστη ἡ Εκκλησία», τόνισε ο ιερός Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Γι' αυτό κι εμείς πρέπει να προσευχόμαστε στο επουράνιον πνεύμα, την αδιαίρετη αγία Τριάδα, μια κι εκείνη μας έσωσε («Είδομεν το φως το αληθινόν, ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον, εύρομεν πίστιν αληθή, αδιαίρετον Τριάδα προσκυνούντες΄ αύτη γαρ ημάς έσωσεν»)!
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ είπε...

ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Mysteri planet είπε...

Χαίρετε Φως Ιλαρόν .

Η Παναγία Τριάς να μας φωτίζει όλους μας .



Mysteri planet

Ανδρέας Κόρκος είπε...

Χαίρετε αγαπητέ Φως Ιλαρόν το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει να πάμε καλά στις εξετάσεις και όλο τον κόσμο !


Ανδρέας Κόρκος

MATIZ είπε...

Χαίρετε αγαπητέ Φως ιλαρον ενδιαφέρον το μπλοκ σου πάντα έχει κάτι χρήσιμο να πει.
Προσεχώς Θα γράψω μία πολύ όμορφη ιστορία από ένα βιβλίο που βρήκα σε εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο στη Νάουσα λέγετε ΜΟΥΤΟΤΟ Μία μικρή αφρικάνικη ιστορία .
Θα χαρώ να τα πούμε.

Σε χαιρετώ αγαπητέ.